Spelen met je kat: tien handige tips

Vrijwel iedere kattenbezitter speelt met zijn of haar kat. Toch is niet iedereen even bedreven in het uitlokken van spel. Hier volgen tien handige tips om het spelen voor je kat extra leuk te maken.

1. In de goede richting
Een jagende kat ziet een prooi, ligt op wacht en springt erop af als die even stil zit. Vervolgens vangt hij de prooi, als alles tenminste volgens plan gaat! Houd dit in gedachten bij alles wat je met de kat doet.
Gooi muisjes, balletjes en andere voorwerpen daarom altijd van de kat af en nooit naar hem toe. Hij zal eerder geprikkeld worden door iets dat van hem weg beweegt dan naar hem toe komt.

2. Niet in zijn gezicht

Dit artikel is verplaatst naar mijn nieuwe blog. Lees hier verder!

6 gedachten over “Spelen met je kat: tien handige tips”

 1. Hallo Liesbeth
  Erg bedankt voor de tips
  Mijn kat en ik zijn allebij erg dol op spelletjes en we weten nooit van ophouden, dankzij u kan ik zonder verwondingen op te lopen gezellig spelen!

  Mvg. Mel.

 2. Hallo Liesbeth,
  Hartelijk dank voor de tips.
  Onze kat speelt het liefst met haar muisjes als ze de trap opgegooid worden.
  Ze rent er achteraan en mept ze naar beneden zodat ik ze weer naar haar toen kan gooien.
  Ze stopt zelf met spelen als ze geen zin meer heeft en laat de muis liggen voor de volgende keer.
  groeten Astrid

 3. Hallo liesbeth bedankt voor de tips! Ik heb nu door vaak met mijn kitten te spelen een hele goede band gekregen! Nogmaals bedankt.

  Melissa

 4. Is er ook een tip hoe je een kat stopt met spelen met me tenen en me benen heb speeltjes voor um maar mijn benen en tenen zijn leuker volgens mij

  1. Hallo Joyce, is het nog een jong katje? In dat geval is de kans groot dat hij zich verveelt. Speel heel veel met hem, totdat hij lekker moe is. Samen met jou spelen is voor hem leuker en spannender dan in zijn eentje met speeltjes. Pakt hij je voeten, zet hem dan heel rustig weg (niet in het nekvel pakken, je kunt hem niet straffen voor natuurlijk gedrag!). Als je dat een paar keer gedaan hebt, komt de boodschap wel over!
   Is hij/zij nog jong en ben je veel weg, geef hem dan een ander katje als speelkameraadje erbij.

Reacties zijn gesloten.