Kat en vakantietijd

Maak jij je elk jaar weer zorgen over wat je met de kat moet doen als je op vakantie gaat? Je geniet meer als je weet dat je huisdier in goede handen achterblijft. Hier zijn enkele tips voor een onbezorgde vakantie.

kat in koffer

Sommige mensen nemen hun kat mee op vakantie. Als je kat dat van jongs af aan gewend is en je vakantiebestemming gaat akkoord, is dat natuurlijk een prima oplossing. Controleer wel ruim van te voren aan welke eisen je kat moet voldoen qua vaccinatie.

Je kunt je kat ook naar een pension brengen. Niet alle katten worden daar vrolijk van. Maar is je kat niet bang aangelegd, houdt ze er wel van om eens andere katten te ontmoeten of kwijnt ze snel weg als ze alleen is, dan is een pension een prima keuze.
Pensions heb je in alle soorten en maten. Kies in elk geval voor een adres waar alleen katten zitten, dat is voor de meeste katten een stuk prettiger. Ga altijd kijken: ziet het er schoon en verzorgd uit, zijn ze kritisch en zorgvuldig met de benodigde vaccinaties, hoeveel aandacht is er voor de kat, hoeveel ruimte krijgt je kat? Moet ze de dagruimte delen met andere katten of hoeft dat niet? Breng de kat eens een weekendje op proef, kijk hoe dat gaat.
Je hebt pensions in alle soorten en maten, van kleinschalig waar slechts enkele katten zitten tot hele luxe hotels met complete suites. Voor elk wat wils dus.

Maar de meeste katten willen eigenlijk niet naar een pension en blijven liever thuis. Wij mensen snakken er weliswaar af en toe naar om er eens helemaal uit te zijn, de dagelijkse beslommeringen te vergeten en nieuwe indrukken op te doen. Katten daarentegen houden in het algemeen helemaal niet van verandering.
Dan wordt het dus een oppas aan huis. Je kunt je buren of vrienden vragen, of via de Landelijke Oppas Centrale iemand in je huis laten logeren.
Als je kat meer zorgt vraagt of je wilt je buren niet lastig vallen, dan is een professionele oppas een goede keuze. Er zijn steeds meer mensen die dat op zeer integere wijze doen. Maak uiteraard eerst kennis en vraag naar referenties en achtergronden van de oppasser. Als het klikt, is het een ideale oplossing voor je kat: lekker vertrouwd in de eigen omgeving. Wel ruim op tijd reserveren, want de beste pensions en oppassers zijn erg in trek!

Wat doe jij met je kat als je op vakantie gaat?

Foto: Flickr Creative Commons

Een gedachte over “Kat en vakantietijd”

  1. Als we met vakantie gaan houden we de kat/en het liefs thuis met oppas van lieve mensen die er drie maal per dag langsgaan dat is fijn om te weten al doet het wel een beetje pijn om ze alleen te laten maar voor een korte periode is het oke.

Reacties zijn gesloten.