Karel’s kerstcadeau

Een hartverwarmend verhaal om het nieuwe jaar mee te beginnen. Ruim een jaar geleden ben ik druk bezig geweest om een mandje voor bange kater Karel te zoeken. Op 28 december was het zover, een geweldig baasje diende zich aan. Dat is nu een jaar geleden, een mooi moment om even terug te kijken.

kater Karel

Karel was als zwerfkitten in een asiel binnengebracht en omdat hij nogal bang was, verbleef hij een tijdje bij een gastgezin. Uiteindelijk diende zich een baasje aan: een lieve mevrouw die zich het lot van dit bange katje erg aantrok en hem mee naar huis nam.
Dat was echter niet zo’n succes als gehoopt. Kleine Karel kwam nauwelijks achter de bank vandaan. Durfde hij dat wel, dan werd hij opgewacht door een boze Siamees die niet zo blij was met de nieuwkomer en Karel meteen weer achter de bank mepte. De twee andere katten in huis waren minder agressief, maar als Karel bij hen steun kwam zoeken liepen ze weg of gaven hem een tik. Slechts een enkele keer mocht hij in de buurt van één van de andere katten slapen. Dat was een flinke tegenvaller voor Karel, die steeds maar met kopjes in het gevlei wilde komen.

Met het socialiseren op mensen ging het ook niet zo voorspoedig. Na een tijdje hebben het baasje en ik besloten dat het beter was om een nieuw huis voor Karel te zoeken. Gouden mandjes voor zulke extreem bange katten zijn helaas niet dik gezaaid, maar vlak voor Kerstmis meldde zich iemand met kattenervaring en onuitputtelijk geduld.

Zoals te verwachten was de verhuizing niet eenvoudig: Karel vocht als een leeuw en verzette zich met alles wat hij in zich had. Hij had zich zijn kerstcadeau waarschijnlijk anders voorgesteld. In zijn nieuwe tehuis bleef hij uiteraard opnieuw een paar weken onder het bed, maar kwam daar toch relatief snel onder vandaan. Hij werd vriendjes met de andere katten en tot zijn grote geluk heeft hij nu soortgenoten waar hij tegenaan kan slapen en met wie hij kan spelen.

Ik krijg nog steeds updates binnen als er weer iets bijzonders te melden is over Karel. Aaien is nog steeds een beetje eng, maar hij durft steeds meer. Er zijn weinig dingen die zo tevreden stemmen als een warme mand voor een ‘moeilijke’ kat vinden!

Met dank aan Karel’s nieuwe eigenaren die zich met hart en ziel voor hem inzetten.

5 gedachten over “Karel’s kerstcadeau”

  1. Iedere kat verdiend dit toch en wij zorgen met veel plezier voor onze Karel. Het is een kwestie van veel geduld maar dat doen wij met liefde en hebben er alle vertrouwen in. Hij is een blij katje die hier heerlijk door het huis huppelt en speelt met de andere katten. Karel is geen schootkat en misschien wordt hij dat wel nooit maar als hij maar blij is dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat Liesbeth Karel aan ons heeft toevertrouwd en geef hem zijn zo verdiende gouden maandje. Dank je Liesbeth!!

  2. Wat geweldig dat kater Karel zo’n geweldige plek heeft gevonden.
    En wat schootzitten betreft, ik zal wat leuks vertellen. Tot voor heel kort hadden wij maar 1 kat die elke morgen, zodra mijn vriend Jan op ons tweezittertje zit op schoot springt, je kunt het bijna niet af tellen. Maar sinds een week of twee heeft hij concurrentie. Onze witte gedeeltelijk dove poezendame White Jade, die eigenlijk nooit op schoot sprong, is nu ook elke morgen van de partij. Het is gewoon afwachten wie er net het snelst is. Maar natuurlijk is dat in het geval van Karel wel wat anders. Het geeft wel aan dat katten als je maar lang genoeg kunt wachten toch op schoot zullen springen.

Reacties zijn gesloten.