De vijf leukste katten op internet

Hoe lang zou je nodig hebben om alle kattenfilmpjes op internet te bekijken? Ik denk dat je er wel een paar weken, zo niet maanden, fulltime mee bezig zou kunnen zijn. Helaas zijn niet alle kattenfilmpjes leuk.

Sterker nog, eerlijk gezegd vind ik heel veel filmpjes op Youtube vreselijk. Het is misschien beroepsdeformatie, maar ik zie veel te veel bange, gestresste katten en katten waar allerlei nare dingen mee gedaan worden omdat het zogenaamd ‘grappig’ is. Sommige filmpjes grenzen aan of zijn pure dierenmishandeling.

Gelukkig is er ook veel ontzettend leuks te zien. Hieronder volgen mijn vijf favorieten. Selectiecriteria: ze moeten gegarandeerd katvriendelijk zijn en er moeten af en toe nieuwe filmpjes over de kat verschijnen. Al deze katten hebben overigens ook hun eigen Facebookpagina.

1. Simon’s Cat
Dat kan natuurlijk niet missen. Het allereerste filmpje is al meer dan 36 miljoen (!) keer bekeken. Simon’s Cat is een van de allerleukste getekende katten die er zijn. Niet alleen zijn de filmpjes soms hilarisch, de tekenaar is een geniale observator en weet kattengedrag tot in de kleinste details herkenbaar vast te leggen.

2. Maru
Maru is een Scottish fold die in Japan leeft. Maru houdt van dozen, waar hij bij voorkeur met gestrekte achterpootjes in duikt.

3. Kodi the Kitten
Dit is een grappig en eigenwijs kitten met een leuk zwart neusje. Zijn Dance of Intimidation is schitterend, maar mis ook het filmpje niet waarin Kodi laat zien hoe hij zijn ‘mens’ mee uit wandelen neemt.

4. Henri Le Chat Noir
Van een heel andere orde zijn de filmpjes van de existentialistische kater Henri. Ooit begonnen als een satire op de Franse ‘film noir’ is Henri nu razend populair onder kattenliefhebbers! Gefilmd in zwart-wit geeft hij zijn commentaar op de zinloosheid van het leven. Oh, l’ennui…..

5. Oskar
Oskar is blind geboren, maar dat weerhoudt hem er niet van om volop van zijn leventje te genieten! Zijn baasjes hebben zijn capriolen liefdevol vastgelegd op film.

Ken je nog meer leuke filmpjes van internetkatten die katvriendelijk zijn? Geef ze vooral door!

Foto: K. Merenkov Flickr Creative Commons

Een gedachte over “De vijf leukste katten op internet”

Reacties zijn gesloten.